Gyermekfotózás

Kategória: Fotózás, Minden cikk
Cimkék:

Gyermekfotózás tippek – Hogyan készíts jó fotókat a gyerekről?

Gyermekfotózás – Az első, amit legelőször észrevettem, hogy nehezebb gyerkőcöt fotózni, mint a kutyámat. Az oka egyszerű, a kutya tud parancsszóra helyben maradni, illetve kajáért és labdáért az anyját is eladná. A gyerek nem. 🙂

A gyermekfotózás egyik legfontosabb tényezője a fény. Ha nincs elegendő fény, nem lesz jó a fotó. A szabadtéri fotózás a legjobb, azon belül is, ha szűrt fényt találsz, ezért érdemes fák közé menni napsütéses időben. Így elkerülheted, hogy te állj nappal szemben – árnyékos lesz a kép alanya; ha meg te állsz napnak háttal, akkor meg hunyorogni fog – sehogy sem jó.

Gyermekfotózás

Gyermekfotózás – Ebben a korban még könnyű. (Fotó: www.mnn.com)

Ha mégis beltéren vagy kénytelen elkövetni a fotózást, akkor használd a függönyt, hogy szűrt fényt kapj. Járj körben a lakásban (feltéve, ha van mit körbejárni, nálunk nem igazán 🙂  ) és mérd fel, mikor hova süt a nap. Időzítsd az alapján a képek készítését.

Vakut ne nagyon használj. Ha a falnál fotózol, akkor sötét árnyék lesz a fej mögött és túl világos lesz az arc. A vörös szem effektus is megjelenhet. Szóval inkább hanyagold.

Ha nem szeretnéd, hogy torz alakú valami legyen a végeredmény, akkor itt is fontos, mint a kutyafotózásnál: MENJ LE a szintjére. Igen, ez kúszó-mászó gyereknél ismét könyöklést jelent.

Célszerű nem a beállított, műmosolyos, anti-spontán képekre törekedni. Ezért hagyd, hogy játsszon amit szeretne, csak előtte alakítsd ki a megfelelő terepet. Szárító, száradt ruhák kosárban, mosatlan – sicc, ki velük a szobából. Miközben elfoglalja magát a gyerkőc, folyamatosan fotózz, minél több lesz a képanyag, annál könnyebb lesz válogatni belőlük.

Gyermekfotózás – Ha nagyobb, könnyebb?

Csecsemőnél egyszerű a képlet. Hasra fordít, egy párnát rakni a mellkasa alá és indulhat a fotózás. Ajánlott érdekes hangokat kiadni, így ránk figyel és talán még mosolyogni is fog. Nagyszerű ötlet, ha lehasalsz elé és onnan készíted a képeket.

Ha már picit nagyobb a lurkó, akkor fektesd hanyatt és felette fotózz, úgy, hogy törekedj a szeme-arca felett állni és felvenni vele a szemkontatkust. Itt is kifizetődő, ha érdekes hangokkal felhívod magadra a figyelmet.

Ha pedig már akkora a gyerkőc, hogy fut-szalad, akkor marad a jól bevált sorozatkép mód, de itt is érdemes a magasságának megfelelően ellőni a fotókat.

Az is egy jó trükk, hogy ha tudod, hogy milyen területet akarsz lefotózni (pl. egy adott pocsolya átugrását), akkor ráállsz a pocsolyára és félig készen várod a gyereket, hogy megérkezzen a tett helyszínére. Ahogy odaér, már nyomhatod is.

Jó fotózást!

És ha már van egy jó képed, miért ne lehetne fára nyomtatva a polcodon?

Gyermekfotózás Gyermekfotózás

Forrás: www.cukimamik.hu/

Címkefelhő

Kedves Vásárlónk,

A Varázsfotó a jövőben a MediaMarkt-nál, az alábbi linken érhető el.

https://kepdekor.mediamarkt.hu/

Itt a “Típus és forma választása” menüben válaszd a “fa fotókép” -et.

Megértésedet nagyon köszönjük!
A Varázsfotó.hu csapata