Kutyafotózás

Kategória: Fotózás, Minden cikk
Cimkék:

Kutyafotózás – Hogyan készíts jó fotókat kutyádról?

A kutyafotózás egyik legfontosabb eleme, hogy menj le a szintjére, egyébként torzul 4lábú pajtásunk. Ez leginkább a kutya vállának magasságát jelenti. Ehhez gyakran le kell hasalni, de hidd el, megéri! Az élességnél úgy fókuszálj, hogy a szeme legyen éles a képen.

Ha van lehetőséged, akkor kérj segítséget, mert kell egy figyelem felkeltő ember is, egyedül lehet kevés leszel a feladathoz. Persze megoldható, ha a kutyádnak elég egy parancsszó is a megálláshoz, de szerintem legyünk őszinték magunkhoz és hívjuk át a testvért, anyut-aput, a havert. Ha jutalomfalattal tudod irányítani a kutyádat, akkor azzal; ha sípolós játékkal akkor meg azzal próbálkozz a figyelem felkeltésével.

De csak azt a motivációs eszközt válaszd, amitől nem pörög a fején a kutya. A mi esetünkben ezért a labda és sípolós játék kiesik, mert kissé túl motivált lesz. Igazság szerint elmegy az esze. 🙂

Ha mozgásban a kutyád, a kutyafotózás újabb trükkje

Kutyafotózás - Mozgásban a kutya

Kutyafotózás – Mozgásban a kutya

Ha van olyan mód a telefonodon/fényképezőgépeden, hogy sport fokozat, akkor célszerű abban fotózni, kivéve, ha basset hound-od van és simán mozdulatlan órákig. 🙂 A rövid záridőn van itt is a hangsúly, ami a sport opció velejárója. Egyébként a sorozatfotó készítése is zseniális találmány, mert akkor talán sikerül elkapni egy nyomtatásra érdemes felvételt.

Figyelj oda (mint minden fotózáskor), hogy mi van a háttérben. Nagyon menő, ha kiáll a kutya füléből egy szárító, de lehet, hogy nem pont ilyen fotóra vágysz. Ugyanakkor vedd figyelembe a kutyád színének a sajátosságait. Olyan hátteret válassz, amibe nem olvad be kedvenced és ahol a színe a legjobban érvényesül.

És mint minden fotózáskor itt is nagyon fontos a jó fény, ezért ha van rá lehetőséged, akkor természetes fénynél fotózz. Javaslom a szabadban fotózást több okból is.

Kutyafotózás - A fény játéka a természetben

Kutyafotózás – A fény játéka a természetben

Jellemzően sokkal szebben mutatnak a kutyák a szabadtéri képeken, – legalább is nekem sokkal jobban tetszenek – mint a beállított stúdió fényképeken. Ha egy mód van rá, itt is kerüld a vaku használatát, mert kutyája válogatja, de Alien-t csinálhatsz a fotón belőle. 🙂

Gyakran ültetem a kutyát a képen, mert az már egy stabil pozíció, de a kutyafotósok a fekvést kérték tőlünk jellemzően. Abban meg az a jó, hogy kevésbé mozdul ki belőle a négylábú (kivéve a miénket, aki pont 1 század másodperc alatt változtat a testhelyzetén).

Mindenkinek meg van a fétise. Én például imádom a nagyon közeli kutyaorr és tappancs képeket. Főleg az orr alatti pihe-puha részeiről készült fotókat. Na, most a szőrmók fekete kutyánknál ezek nem annyira érvényesülnek, ám korábban magyar vizslánk volt (Albert) és ott kiélhettem magam. 🙂

Jó fotózást!

És ha sikerül egy jó képet lőni a kutyádról, mi szívesen örök emléket csinálunk a pillanatból.
Csak méretet kell választanod!

Kutyafotózás

Kutyafotózás

Forrás: www.tizdolog.hu

Címkefelhő

Kedves Vásárlónk,

A Varázsfotó a jövőben a MediaMarkt-nál, az alábbi linken érhető el.

https://kepdekor.mediamarkt.hu/

Itt a “Típus és forma választása” menüben válaszd a “fa fotókép” -et.

Megértésedet nagyon köszönjük!
A Varázsfotó.hu csapata